Skip to main content
Familj havet

Resor och förstoppning

Det kan vara vanligt att få förstoppning när man är ute och reser. Ditt matsmältningssystem kan påverkas av förändringar i miljö, kost, rutiner (orsakad av tidsskillnaden) och av att du befinner dig på en plats där du inte är bekväm med att gå på toaletten.

På resande fot

Resor innebär ofta vissa förändringar i sömn, klimat och kost. Det kan också kännas obekvämt att gå på toaletten när du inte är hemma. Tipsen nedan kan hjälpa dig att minimera risken för förstoppning när du befinner dig på resande fot.

Det här kan du göra:

Drick tillräckligt med vätska. Det är lätt att glömma att dricka tillräckligt mycket vatten när man reser eller under en lång flygresa, men tillräckligt mycket vätska kan hjälpa dig att undvika förstoppning.

Minska resstressen innan resan. Stressen med att komma fram till resmålet och befinna sig i en ny omgivning kan leda till matsmältningsproblem. Om möjligt, packa i god tid innan resan och dubbelkolla alla att-göra-listor innan det blir ett sista-minuten-uppdrag som orsakar stress.

Ta med dig ett förstoppningsläkemedel för säkerhets skull. Om du ibland upplever förstoppning när du är på semester kan det vara en god idé att ta med ett läkemedel mot tillfällig förstoppning. På så sätt slipper du obehaget och besväret med förstoppning och behöver inte leta reda på ett apotek under din semester.

MICROLAX®

Få snabb lindring inom 5-15 minuter

Kvinna framför blå himmel

Snabbverkande lindring med MICROLAX®

Ett snabbt och enkelt sätt att lindra förstoppning.